"Lietuvos rytas" rašo, kad Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimo projekte numatyta sąlygų, kurios už borto paliktų privačias gydymo įstaigas, teikiančias dienos chirurgijos paslaugas, ligoms diagnozuoti atliekančias brangius tyrimus, besiimančias sudėtingų gydymo procedūrų.

"Užregistravau Sveikatos draudimo įstatymo pataisas siekdamas, kad visos medicinos įstaigos dirbtų vienodomis sąlygomis. Kol kas nieko nekeičiame. Tik norime, kad tiek valstybinės sveikatos priežiūros įstaigos, tiek privačios dirbtų vienodomis konkurencinėmis sąlygomis ir teiktų paslaugas, kurių reikia, o ne kurias nori", - teigia V.Andriukaitis.

Pasak Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos vadovo Laimučio Paškevičiaus, Sveikatos draudimo įstatymo pataisos ne skatina skirtingų įstaigų konkurenciją, bet mūrija tarp jų sieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)