Komisija gegužės 30 d. organizavo įvairiose kraujo donorystės įstaigose paruoštų išdavimui ir asmens sveikatos priežiūros įstaigose esančių eritrocitų vienetų ištyrimą.

Buvo paimti kraujo vienetai (eritrocitai) iš VšĮ Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo, Respublikinės Klaipėdos ligoninės, Klaipėdos universitetinės ligoninės, Jūrininkų ligoninės, Plungės ligoninės, VšĮ Mažeikių ligoninės, VšĮ Telšių ligoninės. Paimti kraujo vienetai buvo ištirti VUL Santariškių klinikose. Pasak Sveikatos apsaugos viceministro Audriaus Klišonio, nustatyta, kad visuose kraujo vienetuose hemoglobino kiekis gerokai viršija Sveikatos apsaugos ministro įsakymu nustatytus hemoglobino kiekus ir yra kokybiškas.

Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojami kraujo kokybės tyrimai atliekami pasirinktinai įvairiose Lietuvos gydymo įstaigose. 2012 m. buvo tirti mėginiai iš Kauno miesto, Marijampolės, Alytaus, Panevėžio, Vilniaus, Utenos ir Šiaulių apskričių gydymo įstaigų.

Kaip skelbia SAM, ministerija ir toliau kontroliuos ar kraujo donorystės įstaigose gaminamas ir gydymo įstaigose naudojamas kraujas atitinka patvirtintus kraujo ir kraujo komponentų saugos reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)