„O kaip jūs elgtumėtės tokioje situacijoje – nekreiptumėt dėmesio, ar visgi reaguotumėte ir kažką darytumėte?

Tai va. Saulė šiandien džiugina, atėjau ir aš po ilgo laiko jos spinduliais pasilepinti prie jūros.

Po kelių minutėlių stipriai išgėręs vyras su gausybe iš burnos plūstančių keiksmažodžių svirduliuodamas eina į jūrą… Jau jūroje jis, iki kaklo…

Aplink daug žmonių, vaikučiai klega – atsipalaidavę visi…

Nepajutau kaip paėmiau telefoną ir pirmą syk paskambinau 112. Aš iš tikro išsigandau, kartais tiek nedaug tereikia, kad įvyktų tragedija, kaip mano tėtis sako – nelaimė nemiega…

Tas vyriškis įlipo į vandenį ir iškart buvo gilu, jis pats nesuvokė kas vyksta, kritinėjo vandenyje…
Mane šiurpas nukrėtė- viskas vyko čia ir dabar. Kaip nereaguoti? Nepažįstu aš jo, bet juk žmogus, turintis savo gyvenimo istoriją, savo artimuosius… Gerai, kad viskas laimingai baigėsi.

Labai nustebau pačia gerąja prasme 112 operatorės ir gelbėtojų profesionalumu. Gelbėtojai atbėgo per kelias minutes. Vyriškis jau buvo krante, bet kol esi neadekvatus – vėl ir vėl esi arti pavojaus…

Ir dar. Niekas iš aplink buvusių žmonių nereagavo , na nepastebėjo to kas vyko… Mums visada atrodo, kad kažkas kitas sureaguos į pavojų, kažkas kitas paskambins, ieškos pagalbos…

Bet kas tas kitas? O kodėl ne aš? Paklauskim savęs, kodėl ne aš?

Pradėti turime nuo savęs. Visada! Kai kuriais momentais gyvenime privalome reaguot žaibiškai, nes už akimirkos gali būti per vėlu.

AČIŪ gelbėjimo tarnybai, ačiū visiems, kurie nesame abejingi šalia esantiems. Saugokime save ir kitus! Gražios likusios vasaros!“, – savo Facebook paskyroje istorija pasidalijo E. Jackaitė.

Delfi žurnalistams susisiekus su E. Jackaite telefonu, ji dar kartą pabrėžė nustebusi žmonių abejingumu.

„Liūdina žmonių abejingumas, bet ačiū Dievui, kad viskas laimingai baigėsi. Likau maloniai nustebinta gelbėtoju profesionalumu“, – kalbėjo žinoma aktorė.

Ji sutiko pasidalinti šia istorija ir su Delfi skaitytojais.

„Jei manote, kad ta istorija įdomi – dalinkitės. Gal tai lotus įkvėps ir privers susimąstyti, kad nebūtume abejingi, kas dedasi aplink mus“, – sakė E. Jackaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)