Praėjusiais metais mirė 6,9 mln. vaikų, nesulaikę penkerių metų. Tuo tarpu 1990-aisiais jų buvo 12 mln. 2011-aisiais kasdien visame pasaulyje mirė apie 19 tūkst. vaikų.

UNICEF teigimu, mirtingumo lygio sumažėjimą lėmė ekonomiškai silpnų šalių sustiprėjimas. Tačiau įtakos turėjo ir gerai suplanuota pagalba, įskaitant maitinimo krūtimi skatinimą ar imuniteto stiprinimą.

Labiausiai vaikų mirtingumas sumažėjo šalyse, kurios gavo daug išorinės pagalbos.

"Jeigu pažiūrėtumėte į valstybes, kurios pasiekė geriausius rezultatus - Laoso Liaudies Demokratinę Respubliką, Rytų Timorą ir Liberiją, manau, kad parama joms buvo labai svarbus veiksnys", - sakė UNICEF direktorius Davidas Bullas.

Pagalba dėl infekcinių ligų, įskaitant tymus, visame pasaulyje vaikų mirtingumą sumažino nuo 500 tūkst. 2000 metais iki 100 tūkst. 2011 metais.

Praėjusiais metais pusė vaikų iki penkerių metų mirčių užfiksuota tik penkiose valstybėse - Indijoje, Nigerijoje, Kongo Respublikoje, Pakistane ir Kinijoje.

UNICEF pranešime teigiama, kad konfliktai yra pagrindinis veiksnys, lemiantis didelį vaikų mirtingumą. Aštuoniose iš dešimties valstybių, kuriose yra didžiausias vaikų iki penkerių metų mirtingumas, vyksta konfliktas ar neramumai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)