Tai pirmasis naujojo komisaro darbo vizitas. Jo tikslas įvertinti ir sustiprinti kovos su Ebola priemones regione, iš kurio jis plinta po pasaulį, taip pat į Europą, praneša eurokomisaro biuras.

Per penkių dienų kelionę numatyti susitikimai su trijų valstybių prezidentais, sveikatos ministrais, gydytojais, tarptautinių humanitarinių organizacijų atstovais. Ketinama aplankyti ligonines, kitas svarbias kovai su virusu vietas.

Komisaras vyksta kartu su Kipro atstovu Christosu Stylianides'iu, kuris paskirtas Bendrijos kovos su Ebolos karštinės epidemija koordinatoriumi. Ch. Stilianidis naujos sudėties Europos Komisijoje tapo už humanitarinę pagalbą atsakingu komisaru.

„Precedento neturinti Ebolos krizė reikalauja beprecedentinių pastangų ir stiprios politinės valios ruošiant efektyvų ir koordinuotą atsaką net, jei jos rizikos lygis Europos valstybėse išlieka žemas. Europos Sąjungos valstybės turi susitelkti ir suteikti adekvatų gydymą visiems, kam to reikia viruso židiniuose. Būtina izoliuoti ligą, sustabdyti mirčių skaičių, išvystyti vakciną ir vaistus, kad tokia epidemija nepasikartotų“, - pirmajame naujosios Europos Komisijos narių kolegijos posėdyje trečiadienį sakė V. P. Andriukaitis.

Pasak komisaro, lapkritį į Vakarų Afrikos valstybes jo pavedimu išvyksta medicinos ekspertų grupė, kuri iš naujo įvertins keleivių išvykimo iš minimų Afrikos valstybių patikros procedūras.

Kartu komisaras ketina paraginti ES valstybes nares deleguoti daugiau gydytojų ir slaugių vykti į židinio regioną.

V. P. Andriukaitis patikino komisarus darysiąs viską, kad ES valstybės būtų kuo geriau pasirengusios apsaugoti savo piliečius nuo viruso plėtros. Jis informavo, kad greitu metu bus sukurtas bendras Ebola apsikrėtusių ligonių gydymo protokolas bei gydytojų tinklas gerajai patirčiai dalytis.

ES iki šiol sutelkė 900 mln. eurų fondą kovai su Ebolos krize, kuri jau nusinešė daugiau kaip 5000 žmonių gyvybes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)