Aukštadvario pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoja Jurga Dūdienė pasakojo, kad dar dabar daug kas į peršalimo simptomus numoja ranka ir net neatlieka vaistinėje nusipirkto testo, kad išsiaiškintų, kuo serga. O taip elgtis nereikėtų dėl kelių priežasčių.

Ką daryti, jei pajautėte peršalimo simptomus?


Pirmas žingsnis, ką reikėtų daryti, jei pajautėte peršalimo simptomus, tai atlikti greitąjį COVID-19 antigeno testą. Jei simptomai prasideda nuo aukštos temperatūros, kuri kyla virš 38 laipsnių, verta atlikti gripo testą, jie taip pat parduodami vaistinėse.

Be gripo ir koronaviruso testų, vaistinėse šiemet galima rasti ir respiracinio sincitinio viruso (RSV) greituosius testus. Tad kokį peršalimo virusą turime, galime sužinoti patys, atlikę greituosius testus. Visgi, gydytoja pabrėžia – net jei testai neigiami, bet jaučiate peršalimo simptomus, vis tiek nereikėtų elgtis taip, lyg nesirgtumėte, eiti į darbą, svečius ir kitas viešas vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)