Telšių rajone Luokėje gimęs ir užaugęs Vaclovas Vaitkevičius 1960 metais baigė Luokės vidurinę mokyklą ir nusprendė tapti gydytoju. Mokslus po pirmo kurso Kauno medicinos institute teko nutraukti dėl prievolės atlikti karo tarnybą sovietų armijoje Kaliningrade. Grįžęs iš tarnybos tęsė bendrosios medicinos studijas ir, baigęs Gydomosios medicinos fakultetą, V. Vaitkevičius gavo paskyrimą į Šiaulius. 1970 metais birželio 6 dieną pradėjo dirbti Šiaulių odos ir venerinių ligų dispanseryje.

Po penkerių metų V. Vaitkevičius paskirtas dispanserio Vyrų skyriaus, kuriame buvo gydomi pacientai, sergantys odos ir lytiniu keliu plintančiomis ligomis, vedėju. Nuo 1975 m. gegužės 11 d. paskirtas Šiaulių odos ir venerinių ligų dispanserio vedėju. Nuo 1987 m. kovo mėnesio skiriamas vyriausiojo gydytojo pareigoms, o nuo 1997 m. lapkričio – Šiaulių odos ir veneros ligų ligoninės direktoriumi.

Nuo 2001 metų gegužės 1 dienos, įvykus ligoninių reorganizacijai, darbą tęsė Respublikinės Šiaulių ligoninės Odos ir veneros ligų centre, kur dirbo šio centro vadovu iki 2009 metų pabaigos. Nuo 2010 metų pradžios iki 2017 metų vidurio dirbo gydytoju bei Odos ir veneros ligų centro vedėju.

Žingeidus ir atsakingas gydytojas nuolat vyko į kvalifikacijos kėlimo kursus kelti kvalifikacijos, rūpinosi jaunimo kvalifikacijos kėlimu, aktyviai dalyvavo Respublikos Dermatovenerologų draugijos valdybos veikloje.

Gydytojo pastangos buvo vertinamos. Už sąžiningą, nepriekaištingą, nuoširdų darbą, rūpestį ir širdies šilumą pacientams bei aukštą profesinę kompetenciją jam įteiktas Šiaulių apskrities viršininko padėkos raštas. Medicinos darbuotojų dienos proga įteiktas LR Sveikatos apsaugos ministro padėkos raštas, Šiaulių miesto mero padėka. 2014 metais Vaclovui Vaitkevičiui suteiktas garbingiausias apdovanojimas – Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas ir įteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo garbės ženklas. Buvęs Šiaulių krašto dermatologų draugijos pirmininkas V. Vaitkevičius 47 metus, iki 2017 metų birželio 16 dienos, dirbo dermatovenerologo darbą toje pačioje gydymo įstaigoje, į kurią atėjo, gavęs gydytojo diplomą.

Ligoninės administracija bei darbuotojai Vaclovą Vaitkevičių vertino už brandą, atsidavimą savo darbui ir pacientų gerovei, kasdienį gerumą, supratingumą, nuoširdumą bendraujant ir su pacientais, ir su darbuotojais.

Ligoninės bendruomenė nuoširdžiai užjaučia gydytoją dermatovenerologę Redą Vaitkeviūtę-Limantę, pasirinkusią tėčio kelią ir šiuo metu ne tik dirbančią, bet ir vadovaujančią Odos ir veneros ligų skyriui, kurį įkūrė jos tėtis Vaclovas Vaitkevičius. Nuoširdi užuojauta artimiesiems, visiems šeimos nariams. Liūdime kartu ir tikime, kad šviesus velionio atminimas ilgai liks visų pažinojusių bei pacientų atmintyje.

Ligoninės bendruomenė

Atsisveikinimas su Vaclovu Vaitkevičiumi vyks Šiaulių gedulo namuose (Tilžės g. 200): ketvirtadienį 15:00 – 20:00 val. atsisveikinimas su velionio kūnu, penktadienį 15:00 – 20:00 val. atsisveikinimas su velionio urna, šeštadienį 08:00 val. šv. mišios Šiaulių šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje; 12:00 val. urna išnešama ir bus laidojama Ginkūnų kapinėse.

Velionį prašome pagerbti gėlės žiedu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją