Kodėl aš atlieku tokį tyrimą? Nes esu mama ir yra skaudu žiūrėti į verkiantį vaiką, kuriam sveikatos slaugytojos turi atlikti įvairias procedūras, pvz: kraujo paėmimas. Todėl, atlikdama magistrinio darbo tyrimą, nusprendžiau remdamasi įvairiais moksliniais šaltiniais išsiaiškinti, ar VR gali būti veiksmingai naudojama kaip atitraukimo metodas klinikinėje praktikoje, o galbūt reikia atlikti daugiau tyrimų, kad būtų galima nustatyti VR poveikio kaip medicininių procedūrų pasirengimo priemonę.

Medicininės procedūros dažnai sukelia skausmą ir nerimą vaikams. Virtuali realybė yra palyginti nauja intervencija, kuri gali būti naudojama, siekiant atitraukti dėmesį arba pasiruošti pacientui, medicininėms procedūroms. Šis mokslinis darbas yra vienas iš nedaugelio, kuriame surinkti veiksmingumo įrodymai VR dėl skausmo ir nerimo mažinimo vaikams, kuriems atliekamos medicininės procedūros.

Dėmesio atitraukimas yra dažniausiai taikoma intervencija medicininių procedūrų metu. Pavyzdžiui, buvo įrodyta, kad muzikos ir filmų naudojimas veiksmingai mažina skausmą ir nerimą. Virtuali realybė (VR) yra palyginti nauja technika, skirta atitraukti dėmesį ir gali būti veiksmingesnė už tradicinius metodus.

VR susideda iš kompiuterio sukurtos aplinkos, kurioje orientuotis galima trijų dimensijų sąveikoje. Ši aplinka projektuojama tiesiai prieš naudotojo akis naudojant pažangius ant galvos montuojamus ekranus, įskaitant platų matymo lauką ir judesio stebėjimo sistemas.

Kaip ir žadėjau, atsakau į pradžioje iškeltą klausimą: VR dažniausiai buvo naudojamas kaip dėmesio atitolinimo metodas medicininių procedūrų metu ir yra nustatyta, kad jis žymiai veiksmingiau sumažina skausmą ir nerimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją