Iš tikrųjų 65 metų neturintys vyrai tris kartus dažniau patiria širdies priepuolius, tačiau atsižvelgiant į kiekvieno konkretaus žmogaus išgyvenimo galimybes, gaunamas atvirkštinis vaizdas.

Mokslininkai išnagrinėjo per 400 tūkstančių širdies priepuolį patyrusių vidutinio amžiaus žmonių atvejus. Iš 292 tūkstančių vyrų 4,2 procento mirė ligoninėje. O štai iš 108 tūkstančių moterų šis rodiklis siekė 6,8 procento. Paaiškėjo, kad jaunesnio nei 65-erių amžiaus moteris dažniau ištinka tylus širdies priepuolis, kuris nepasireiškia skausmais krūtinės srityje.

Jaunesnių nei 65 metų pacienčių tarpe tik 3,7 procento mirusiųjų jautė skausmus krūtinės srityje. O štai tokių skausmų nejautusių moterų grupėje mirties neišvengė 16,1 procento pacienčių. Vyrų grupėje šie rodikliai atitinkamai siekė 2,4 ir 12,5 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją