Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, informacijos apie koronaviruso infekciją gausu – apie tai komunikuoja Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), Vyriausybė, taip pat aktyviai informuoja žiniasklaida. Vis dėlto, pasak jo, kanalų, kur žmonės gautų patikrintą, teisingą informaciją, per daug nebus.

„Dirbame itin intensyviai, kad visus mūsų žmones pasiektų tiksli ir reikalinga informacija. Neabejotinai – visuomenės informavimas apie prevencines priemones yra vienas kertinių būdų, kaip galime užkirsti kelią infekcijos plitimui. Šiuo metu tai ypač svarbu. Tad stipriname pajėgumus, kviečiame žmones nepasiduoti panikai ir, jei iš tiesų kyla aktualių klausimų, kreiptis į specialistus, kurie yra įgiję reikiamas žinias ir kompetencijas. Dar kartą raginu netikėti iš lūpų į lūpas sklindančia neteisinga informacija, kuri tik sėja niekuo nepagrįstas baimes“, – sako A. Veryga.

Į visuomenės užklausas dėl koronaviruso atsakinės Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai, kurie pasitelkti darbui ekstremalios situacijos metu.

Taip pat SAM primena, kad visą parą veikia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) karštosios linijos – +370 618 79984 ir +370 616 94562 – kur gali kreiptis visi, turintys klausimų dėl naujojo koronaviruso.

SAM rekomendacijos
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją