Pirmas klausimas – antsvoris

Papildomų kilogramų atsiradimas kelia nerimą visoms moterims. Aukšti reikalavimai išvaizdai keliami visose gyvenimo sferose: darbe, intymiuose santykiuose ir net norint įsigyti mėgstamos madingos firmos daiktą.

Esmė tame, kad po keturiasdešimties medžiagų apykaita moters organizme pastebimai sulėtėja, dėl to akivaizdžiai padidėja riebalinių audinių kiekis organizme. Jei dar prieš penkerius ar šešerius metus kulinarijos šedevrai nepalikdavo jokio pėdsako dailiose figūros linijose, tai dabar net ir pačios liekniausios moterys jaučia silueto pokyčius. Labiausiai liūdina tai, kaip greitai tie papildomi kilogramai auga.

Šios problemos sprendimo būdai

Medicinoje viskas logiška ir paprasta. Jeigu medžiagų apykaita lėtėja, vadinasi, būtina ją paspartinti. Tam reikia padidinti fizinį krūvį. Sulaukus tokio amžiaus raumenų masė jau ne tokia elastinga, be to, sumažėja jos apimtis. Raumenys tarsi „išdžiūsta“, o riebalinių audinių atsiranda daugiau. Dėl raumenų masės sumažėjimo išeikvojama mažiau kalorijų, o didelė dalis gaunamų kalorijų virsta riebalais. Norint to išvengti, pakanka kasdien vos kelias minutes skirti fiziniams pratimams.

Deja, dauguma moterų suranda galybę priežasčių, dėl ko nenori sportuoti. Medikai ir jos gali pasiūlyti išeitį. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad kasdien nuėjus ne mažiau nei 10 tūkstančių žingsnių, galima lengvai atsikratyti poros ar trijų kilogramų. Tereikia apsilankyti sporto prekių parduotuvėje ir įsigyti žingsniamatį. Ir, žinoma, nepamiršti suskaičiuoti kasdien suvartojamų produktų kaloringumo. Paprastas patarimas toms, kurioms tingisi skaičiuot: paimkite raudoną markerį ir padalinkite lėkštutę į dvi dalis – nuo šiol pusė lėkštės ir yra ta maisto porcijos norma, kuria derėtų apsiriboti.

Antras klausimas – lėtinis nuovargis

Daugelis moterų vis dažniau pastebi, kad ir po nakties junta lėtinį nuovargį, lydintį jas visą dieną, o jo atsikratyti nepadeda nei miegas, nei vitaminai, nei poilsis. Prie nuovargio prisideda emocinis pasyvumas, nenoras užsiimti aktyvia veikla ar net verksmingumas. Visa tai labai alina ir neleidžia mėgautis laimingomis gyvenimo minutėmis.

Dažniausiai šie simptomai byloja apie skydliaukės veiklos sutrikimus. Skydliaukė reguliuoja hormonų, atsakingų už medžiagų apykaitą mūsų organizme, gamybą. Kitaip tariant, šie hormonai aprūpina mus energija, kad galėtume veikti. Kai skydliaukės veikla sulėtėja, energijos pradeda stigti. Todėl atsiranda nuovargio simptomas.

Šios problemos sprendimo būdai

Apsilankykite pas endokrinologą. Jeigu be lėtinio nuovargio dar kankina odos sausumas, suprastėjusi nuotaika, pasyvumas ir apatija – tai akivaizdūs sveikatos būklės pakitimo ne į gerąją pusę požymiai.

Trečias klausimas – libido (lytinio potraukio) sumažėjimas

Lytinis susidomėjimas atsiranda anksti ir išlieka beveik visą gyvenimą. Intymūs santykiai atlieka svarbų vaidmenį kiekvieno žmogaus gyvenime. Moteris nuo vyrų skiriasi ypatingu požiūriu į savo seksualinį patrauklumą ir lytinių santykių kokybę. Lytinis potraukis įvairiais gyvenimo laikotarpiais kinta.

Daugiausiai įtakos jo sustiprėjimui ar nusilpimui turi hormonai – estrogenas ir testosteronas. Sulaukus keturiasdešimties, šių hormonų kiekis moterų organizmuose ima mažėti, nes prasideda priešmenopauzinis laikotarpis.

Tai pasireiškia lyties organų gleivinės sausumu, todėl intymūs santykiai darosi skausmingais ir moterį domina vis mažiau.

Šios problemos sprendimo būdai

Būtina pasikonsultuoti su gydytoju. Paprastai tokiais atvejais skiriama pakaitinė hormonų terapija – tabletės ir kremai. Dauguma pasaulio moterų seniai naudojasi šiais preparatais ir atrodo gerokai jaunesnės nei yra iš tikrųjų. Ir seksualinis gyvenimas joms teikia vien tik džiaugsmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)