Taigi saugotis reikėtų toms, kurių padidėję estrogeno, testosterono ir dehidroepiandrosterono lygis. Šį tyrimą galima taikyti kartu su kitais diagnostikos būdais, įskaitant šeimos istorijos analizę.

Naująją metodiką sukūrė Harvardo medicinos mokyklos ir Brigamo moterų ligoninės specialistai. Tokias išvadas jie padarė išanalizavę aštuonių šimtų moterų, kurioms nuo 1989 iki 2002 metų buvo diagnozuotas krūties vėžys, duomenis. Pats tyrimas prasidėjo 1989 metais ir tuo metu visoms moterims menopauzė jau buvo pasibaigusi.

Kraujo tyrimas buvo atliktas mokslinio tyrimo pradžioje ir pabaigoje. Kraujas taip pat buvo paimtas ir maždaug 1600 vėžiu nesergančių moterų. 25 procentai hormonų koncentracijos sąrašo viršuje esančių moterų nuo 50 iki 107 kartų dažniau susirgo krūties vėžiu, lyginant su 25 procentais sąrašo apačioje esančių tyrimo dalyvių.

Dar mokslininkai nustatė, kad didelė hormonų koncentracija didina agresyvios vėžio formos tikimybę. Tokia ligos forma provokuoja recidyvą ar mirtį. Taip pat paaiškėjo, kad atskiri hormonai glaudžiai susiję su konkrečiais vėžio tipais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)