Su skaitmenine mikroskopija buvo gaunamos dvimatės nuotraukos. Dereko Magee‘o tai netenkino ir jis nusprendė imtis kitokių priemonių. Pvz., dvimatės kraujagyslių nuotraukos neatspindi visos padėties, o tai onkologams labai svarbu.

Norint gauti trimatį atvaizdą, reikia supjaustyti audinį į šimtus plonų gabalėlių, paskui kiekvienas gabalėlis dedamas ant milimetrinio tikslo ir patalpinamas į skaitmeninį skenerį. Skeneris sukuria kiekvienos dalies dvimatį atspaudą, o mokslininkų programa sujungia viską į vieną nuotrauką.

Rezultatas – realistinis atvaizdas, su kuriuo patogu dirbti ir įvertinti riziką. Vėžinis auglys – sudėtingas organizmas, kuriame yra vėžinės ląstelės, sveikos ląstelės, kraujagyslės, imuninės ląstelės ir kiti kūno ištekliai. Todėl ir sunku jį pašalinti, nepakenkiant sveikiems audiniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją