Vis dėlto keisčiausias simptomas, kurį pastebėjo 14-metė Pantera, buvo juodos spalvos žiedo formos pigmentacija ant nugarinės kaklo dalies. Gydytojai nustatė, kad žymės ant paauglės kaklo – tai juodoji akantozė, liudijanti, kad organizme insulino kiekis nepakankamas.

JAV Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS) įspėja, kad juodoji akantozė – ankstyvas ženklas, kad sergate diabetu arba ši liga jums gali išsivystyti po kurio laiko. Juodų žymių gali atsirasti taip pat ir pažastyse ar kirkšnyse. Paauglės mama įspėja dėl diabeto pavojaus ir pataria šeimos nariams kreiptis pagalbos į medikus, jei tik jie pastebi kokių neįprastų žymių.

Diabetu sergančios paauglės mama taip pat primena apie tėvų atsakomybę dėl vaikų sveikatos ir mitybos. „Iš tikrųjų turite stebėti, ką valgote, nes tai tikrai turi įtakos vaikų sveikatai“, - patikino ji.

PSO duomenimis, cukriniu diabeta serga daugiau nei 170 mln. žmonių pasaulyje. Prognozuojama, kad šis skaičius iki 2030 metų padvigubės. Prieš kelis dešimtmečius 2 tipo diabetas buvo diagnozuojamas dažniausiai vyresniems nei 45 metų asmenims. Pastarąjį dešimtmetį daugėja pranešimų iš įvairių šalių, kad 2 tipo diabetu vis dažniau diagnozuojamas vaikams ir jauniems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)