Vieni Merilando gyventojai padavė gėrimo gamintoją į teismą, nes jų širdies liga serganti 14 m. duktė išgėrė dvi skardines „Monster“ energetinio gėrimo ir po paros mirė.

Gamintojas netiki, kad gėrimas prisidėjo prie paauglės mirties.

Po šios bylos ir dar kelių mirčių gėrimo gamintojas gali sulaukti kritikos bangos ir raginimų ištirti, ar energetiniai gėrimai nepavojingi sveikatai.

Daug kofeino turintys gėrimai daugeliui asocijuojasi su aktyviu ar ekstremaliu sportu, todėl juos mėgsta jauni vyrai.

Energiniai gėrimai populiarėja sparčiausiai iš visų gazuotų gėrimų JAV – pernai jų pardavimai padidėjo 17 proc. iki 9 mlrd. dolerių (23,7 mlrd. Lt).

Coca Cola Co“ jau platina daugelį „Monster“ gaminamų gėrimų JAV ir kai kuriose užsienio šalyse.

Mirusios paauglės tėvai padavė „Monster“ bendrovę į teismą praėjusį penktadienį už tai, kad ši neįspėjo apie galimus produkto keliamus pavojus sveikatai.

Kalifornijos Aukščiausiasis Teismas, į kurį kreipėsi tėvai, informavo, jog išgėrus gėrimo po paros mergaitei sustojo širdis. Medikai sukėlė dirbtinę komą, bet po šešių dienų, 2011 m. gruodžio 23 d. mergaitė mirė.

Tėvų ieškinyje rašoma, kad paauglė mirė nuo kofeino sukeltos širdies aritmijos, kuri apsunkino Ehlers-Danloso sindromu (širdies liga) sergančios mergaitės būklę.

Dviejose gėrimo skardinėse yra 480 miligramų kofeino. Tiek kofeino yra 12-oje standartinių „Coca Cola“ skardinių.

Gamintojos pranešime spaudai rašoma, jog iki šiol niekas nemirė nuo „Monster“ gėrimų.

Praėjusį pirmadienį JAV Maisto ir vaistų kontrolės administracijos atstovė spaudai Shelly Burgess informavo, jog agentūra gavo penkis pranešimus apie žmonių mirtis nuo 2009 m, iki šių metų liepos ir vieną širdies smūgį, kuris galėjo ištikti išgėrus „Monster“ gėrimo.

Administracija tiria kiekvieną gautą pranešimą apie ligą ar mirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)