Mokslininkai iš Mančesterio universiteto išsiaiškino, kad tiek pirmojo, tiek ir antrojo tipo diabeto išsivystymo mechanizmas vienodas.

Mokslininkų teigimu, abi diabeto formos išsivysto dėl hormono amilino pasikeitimų. Dėl šio hormono sankaupų sutrikdoma insuliną gaminančių ląstelių veikla, rašo „The Telegraph“.

Insulinas - tai labai svarbus hormonas, padedantis pernešti cukrų iš kraujotakos sistemos į raumenis ir riebalinius audinius, tokiu būdu audiniams suteikdamas energijos. Dėl nepakankamo insulino kiekio kraujyje pavojingai išbalansuojamas gliukozės kiekis, o tai kenkia širdžiai, inkstams, akims ir nervų sistemai.

Tačiau atlikę tyrimą Mičigano universiteto mokslininkai gali prisidėti prie naujų amilino sankaupų formavimąsi stabdančių ar jau susiformavusias sankaupas skaidančių vaistų sukūrimo.

Jungtinėje Karalystėje (JK) diabetu sega daugiau nei trys milijonai žmonių. Manoma, kad šis skaičius 2025 m. sieks net penkis milijonus.

Dauguma (85 proc.) šių asmenų serga antrojo tipo diabetu, kuris susijęs su nutukimu, prasta mityba ir sėdimu gyvenimo būdu.

Nuo šios ligos mirštančių asmenų skaičius per metus siekia 70 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)