Ji jiems suleisdavo insulino, oro arba permaitindavo pienu, netgi žalodavo fiziškai. Interviu dvynių naujagimių tėvai prisimena siaubą, kai pamatė juos be sąmonės.

„Tai, ką pamačiau, buvo siaubinga. Tas vaizdas išliks visam gyvenimui. Medikai kūdikius gaivino“, – prisiminė anonimas vyras.

„Aš tiesiog verkiau, meldžiausi ir klausiau Dievo, kas nutiko mano vaikams, aš niekam nieko blogo nepadariau, kodėl turiu taip kentėti“, – kalbėjo anonimė moteris.

Slaugė bandė nužudyti dvynius vieną po kito kelių valandų skirtumu.

Lucy Letby

„Ji stovėjo rami, bet jos kūno kalba išdavė, kad buvo nepatenkinta. Greičiausiai, buvo sunerimusi, kad jai nepavyko nužudyti mūsų vaikų“, – sakė moteris.

Policija areštavo ir apklausė slaugę 2018 metais. Ji visada neigė įtarimus. Vis dėlto teismo proceso metu paaiškėjo, kad jos kolegės nujautė šalia esant žudikei dar iki policijos skambučio.

„Kai suskambėdavo sirenos, ypač naktį, visada girdėdavau vieną ir tą pačią frazę – kažin, ar Lucy šiandien dirba. Ir, žinoma, ji tuo metu dirbdavo. Taigi, žmonės nujautė, kas vyksta“, – sakė slaugė.

Teismas Lucy pripažino kalta dėl 7 kūdikių nužudymo ir pasikėsinimo nužudyti dar 6.

Lucy Letby

Vienam iš kūdikių buvo vos 24 valandos, kai slaugė suleido jam oro ir nužudė jį praėjus vos 20 minučių po to, kai atėjo į pamainą. Teigiama, kad slaugytoja kitą dieną bandė nužudyti ir dvynę seserį.

Pasak prokurorų, slaugė kai kuriuos kūdikius bandė nužudyti kelis kartus, nes kraupus jos planas ne iškarto pavykdavo. Tad žudikė bandydavo ir antrą, ir trečią kartą.

Lucy Letby

Vis dėlto pareigūnams dar nepavyko išsiaiškinti, kodėl slaugė taip elgėsi. Tėvai taip pat negali suprasti, kodėl žudikė nebuvo sustabdyta anksčiau.

„Jei jie būtų ėmęsi veiksmų vos tik kilus įtarimui, kūdikiai būtų išgelbėti. Neįmanoma suprasti, kodėl jai taip ilgai pavyko išsisukti“, – sakė vyras.

„Esame labai nuliūdinti ir pasibaisėję Lucy Letby nusikaltimais. Labai apgailestaujame, kad šie nusikaltimai įvykdyti mūsų ligoninėje“, – sakė Česterio grafienės ligoninės direktorius Nigelis Scawn.

Nigel Scawn

Po 5 metų tyrimo ir 10 mėnesių teismo Lucy Letby sulaukė nuosprendžio – teismas ją pripažino kalta.

„Jūsų veiksmuose buvo gilus piktavališkumas, besiribojantis su sadizmu. Per šį teismą jūs neigėte bet kokią atsakomybę už savo veiksmus ir siekėte kaltę priskirti kitiems. Jūs nesigailite, atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra, teisinga bausmė pagal įstatymą reikalauja viso gyvenimo“, – sakė teisėjas James Goss.

Slaugė neturės teisės prašyti sutrumpinti bausmę. Nors pareigūnai per kratas rado dienoraštį, kuriame ji atskleidė, kad tyčia žudydavo naujagimius, nes nėra pakankamai gera, kad jais rūpintųsi, ir net rašė „aš esu blogis, aš tai padariau“, apklausose kaltinimus visada neigė.

Lucy Letby

Su panašiomis situacijomis, kai nusikaltėliai neatvyksta išklausyti verdikto, susidūrę nukentėję asmenys siekia pakeisti įstatymus. Jie sako, kad artimiesiems svarbu pamatyti jų šeimos nario žudiką, pažvelgti jiems į akis, nes galbūt kada nors nusikaltėlis supras, ką padarė.

Jungtinės Karalystės valdžia pažadėjo pakeisti įstatymą, kad nuteistieji būtų priversti atvykti į teismą išklausyti nuosprendžio. Slaugė tapo ketvirtąja moterimi JK, kuriai skirta tokia griežta bausmė.

Anksčiau kalėti iki gyvos galvos buvo nuteista Myra Hindley, kuri su savo vaikinu septintąjame dvidešimto amžiaus dešimtmetyje nužudė 5 vaikus. M. Hindley kalėjime mirė 2002 m.

LNK Žinių reportažą rasite čia: