Vilniaus teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Vytautas Mockus ir Panevėžio TLK direktorius Jonas Narbutas baigė savo ilgametes kadencijas. Nuo 2024 m. sausio 3-iosios Vilniaus TLK direktoriaus funkcijas laikinai vykdo Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Lina Vitkauskienė, o Panevėžio TLK – direktoriaus pavaduotoja Alma Čiplienė.

Alma Čiplienė

Abiem buvusiems TLK direktoriams sudarytos sąlygos panaudoti savo sukauptą patirtį ir toliau dirbti sveikatos apsaugos sistemos naudai: jie savo įstaigose užims vyriausiųjų patarėjų pareigas.

Jonas Narbutas Panevėžio TLK vadovavo ištisus 27 metus – nuo pat jos įkūrimo. Jis yra vienintelis tiek ilgai ligonių kasų sistemoje dirbęs vadovas. Panevėžietis nemažai prisidėjo vykdant visus sveikatos sistemos reformos etapus, pačių ligonių kasų reorganizavimą. Panevėžio TLK kasmet organizuoja metines konferencijas gydymo įstaigoms ir kitiems savo partneriams, susitikimus su pacientais ir gyventojų bendruomenėmis. Už nuopelnus sveikatos apsaugai 2012 metais J. Narbutui suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir įteiktas garbės ženklas, 2014 metais jis buvo išrinktas geriausiu vadovu Panevėžyje.

Jonas Narbutas

Vytautas Mockus vadovavo Vilniaus TLK nuo 2008-ųjų. Visus šiuos 15 darbo įstaigoje metų jis pabrėžė pacientų teisių svarbą, dėjo daug pastangų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumui didinti ir racionaliam Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų panaudojimui. 2016 metais V. Mockui suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir įteiktas garbės ženklas.

Vytautas Mockus

Konkursų į TLK vadovų pareigas skelbti neplanuojama. Seimui yra pateiktas Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimo projektas, kuriame numatoma ligonių kasų konsolidacija. Šį projektą Seime planuojama svarstyti jau šių metų pavasario sesijoje. Tikėtina konsoliduotų ligonių kasų veiklos pradžia – 2025 metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją