„Vasario 16 d. įkalintasis A. Navalnas <...> po pasivaikščiojimo prastai pasijuto ir praktiškai iš karto neteko sąmonės. Nedelsiant atėjo įstaigos medicinos darbuotojai, buvo iškviesta greitosios medicininės pagalbos brigada“, – skelbiama pataisos kolonijos pranešime spaudai. 

Advokatas nieko blogo nepastebėjo

Tiesa, nuteistojo advokatas Leonidas Solovjovas sakė, kad paskutinį kartą pas A. Navalną lankėsi trečiadienį, vasario 14 d. Ir tądien viskas su juo buvo gerai. 

Apie tai liudija ir paviešintas paskutinis vaizdo įrašas, kuriame A. Navalnas užfiksuotas, kaip skelbiama, ketvirtadienį, mirties išvakarėse, vykusiame teismo posėdyje.

 

Likus vos dienai iki savo mirties A. Navalnas, atsižvelgiant į aplinkybes, dar atrodė „linksmas, sveikas ir žvalus“, penktadienį „Telegam“ tinkle rašė kanalo „Sota“ žurnalistai. Jie paskelbė 30 sekundžių trukmės begarsį įrašą, kuriame matyti, kaip A. Navalnas kalba ir šypsosi. Jis teismo posėdyje dalyvavo vaizdo ryšiu.

Tvirtina, kad susidarė trombas

Tačiau penktadienį pranešta apie garsiojo opozicionieriaus mirtį, tvirtinant, kad ji galėjo ištikti todėl, kad susidarė trombas. Tokią galimą mirtis priežastį įvardijo propagandinis Rusijos televizijos kanalas RT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)