Gamintoja ketina spausdinti įspėjimą vaistų informaciniame lapelyje, informuoja motherjones.com. Taip pat ruošiamasi reikalauti spausdinti šį įspėjimą ant JAV parduodamų jų gaminamų tablečių.

Lapkričio 10 d. Europos farmacijos taisyklių reguliuotoja pritarė šiam informacijos koregavimui, tik iki šiol nebuvo apie tai rašyta.

Nuo nepageidaujamo nėštumo po nesaugaus lytinio akto saugančios tabletės su levonorgestreliu – vienintelė skubiosios kontracepcijos priemonė, parduodamos be recepto JAV. Rašoma, kad nuo receptinių priemonių moteris pykina ar netgi kyla vėmimas.

Skubiosios kontracepcijos šalininkams žinia apie būsimą informacinio lapelio korekcijos reikalavimą kelia nerimą, kita vertus, teigiama, jog daugeliui amerikiečių skubiosios kontracepcijos piliulės nebūna veiksmingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)