Pranešime nurodoma, kad po SRK išvažiuojamojo posėdžio į Kauno klinikas, buvo teigiamai įvertinti klinikų atlikti darbai dėl pasirengimo ekstremalioms situacijoms, tačiau išryškėjo bendri plano bei pasirengimo ekstremalioms situacijoms trūkumai.

SRK sprendime Vyriausybei siūloma, įvertinus didžiųjų ligoninių pažeidžiamumą karinių grėsmių atveju, ieškoti galimybių pritaikyti esamų ligoninių infrastruktūrą galimoms karo grėsmėms arba spręsti dėl naujos specializuotos karo ligoninės steigimo.

SRK taip pat pasiūlė Sveikatos apsaugos ministerijai kartu su KAM peržiūrėti sveikatos priežiūros specialistų kvalifikacijos tobulinimo programas rengimo ekstremalioms situacijoms (įskaitant karines grėsmes) aspektu ir organizuoti mokymus, peržiūrėti valstybės rezervo medicinos atsargas (vaistų, medicininių priemonių ir kt. kiekius ir nomenklatūrą) ir neatidėliotinai imtis priemonių užtikrinti pakankamą būtiną valstybės sveikatos rezervą, taip pat spręsti dėl valstybės rezervo medicinos atsargų saugojimo vietos decentralizacijos, pažymima pranešime.

SAM taip pat siūloma užtikrinti, kad visos sveikatos priežiūros įstaigos būtų pasirengusios ekstremalių situacijų valdymo planus, supažindintų su jais visus darbuotojus ir vykdytų reguliarius mokymus.

SRK pabrėžia ir universitetų, rengiančių sveikatos priežiūros specialistus svarbą ir siūlo peržiūrėti studijų programas, įtraukiant į jas pasirengimui ekstremalioms situacijoms ir karo grėsmėms būtinų kompetencijų mokymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją