Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys dėkoja D. Jankauskienei už lyderystę ir darbą reformuojant sveikatos apsaugos sistemą, įgyvendinant tokius pokyčius kaip Greitosios medicinos pagalbos tarnybos bei sveikatos centrų kūrimą, gydymo įstaigų tinklo modernizavimą.

Arūnas Dulkys

D. Jankauskienė pareigas pradėjo eiti 2021 m. sausio mėnesį ir buvo atsakinga už asmens sveikatos bei visuomenės sveikatos sričių kuravimą.

Sveikatos apsaugos viceministrų pareigas šiuo metu eina Aurimas Pečkauskas ir Olegas Niakšu.

Prieš prisijungdama prie politinės A. Dulkio komandos, D. Jankauskienė dirbo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, buvo direktorė medicinai ir slaugai. Įvairiais periodais ji SAM ėjo ministerijos valstybės sekretorės, patarėjos, viceministrės pareigas.

D. Jankauskienė Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra įgijusi biomedicinos mokslų daktarės laipsnį, Mykolo Romerio universitete yra praėjusi ir socialinių mokslų srities habilitacijos procedūrą bei nuo 2014 metų iki dabar šiame universitete ėjo Sveikatos tyrimų laboratorijos vadovės pareigas, buvo Viešojo valdymo fakulteto prodekanė, Politikos mokslų instituto profesorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)