Ši Jungtinių Tautų (JT) agentūra pranešė, kad gruodžio 13 dienos duomenimis Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje buvo 18 464 užsikrėtimo mirtinai pavojingu Ebolos virusu atvejai, o 6 841 žmogus mirė.

PSO nepateikė atnaujintų duomenų apie atvejus kitose valstybėse, bet praėjusią savaitę sakė, kad mirties atvejų skaičiai lieka tokie patys: šeši Malyje, vienas Jungtinėse Valstijose ir aštuoni Nigerijoje, kuri spalio mėnesį buvo paskelbta šalimi jau be Ebolos viruso.

Ispanijoje ir Senegale buvo po vieną užsikrėtimo atvejį, bet mirties atvejų nebuvo. Abi šios šalys taip pat buvo paskelbtos valstybėmis, kuriose Ebolos viruso nebėra.

Ebolos virusas plinta tik per tiesioginius kontaktus su užsikrėtusio žmogaus, kuriam reiškiasi tokie simptomai kaip karščiavimas ar vėmimas, kūno skysčiais.

Ypač didelis pavojus gresia žmonėms, kurie rūpinasi ligoniais ar Ebolos virusų užkrėstų žmonių palaikais.

Naujausiais, gruodžio 7-osios duomenimis, iš viso 639 sveikatos apsaugos darbuotojai užsikrėtė šiuo virusu ir 349 iš jų mirė, nurodo PSO.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)