„Be abejo, tiek ligoninės vadovas, tiek aš, rajono vadovas, turime didelį rūpestį užtikrinti gyventojams paslaugas ir kas nuo mūsų priklauso, padarysime, kad tai būtų padaryta. (...) Visgi, tikiuosi iki pat galo, kad, pavyks susitarti ir kažkokių kitokių sprendinių nereikės“, – Eltai pirmadienį sakė A. Nekrošius.

Su rajono ligoninę ketinančiais palikti medikais A. Nekrošius susitikti turėjo pirmadienio rytą. Tačiau, anot Raseinių mero, sutartą valandą gydytojai pranešė neatvyksiantys.

„Ryte medikai paskambino, kad negalės šiandien dalyvauti. (…) Suprantama, gal kokie budėjimai ar neplanuoti dalykai išpuolė. (…) Buvo pasiūlyta jiems susitikti kitu tinkamu metu“, – pažymėjo rajono meras.

Pasak A. Nekrošiaus, į susitikimą jis ėjo nusiteikęs išklausyti ne tik medikų pastabų dėl Raseinių ligoninės vadovo konkurso skaidrumo, bet ir pasirengęs išgirsti daugiau apie kitas gydytojų išėjimo iš darbo priežastis.

Arvydas Nekrošius

Susitikime, anot mero, medikams turėjo būti išsakytas ir siūlymas patiems stebėti ligoninės vadovo rinkimus.

„Suprantame ir jų nuogąstavimus, mes taip pat tų nuogąstavimų turime. Manau, kad čia tiesiog dalykiniai klausimai bus sprendžiami“, – pažymėjo A. Nekrošius.

ELTA primena, kad Raseinių ligoninę ketina palikti 9 darbuotojai – 7 iš jų ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui praėjusią savaitę įteikė prašymus išeiti iš darbo.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, jog savivaldybė jau turi naują ligoninės vadovą. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti. Viena išeiti planuojančių specialisčių taip pat tikino, kad ligoninės darbuotojai buvo apšmeižti ne tik susitikimo su meru metu, bet ir viešai. Gydytojos teigimu, socialiniuose tinkluose iš medikų išsityčiojo viena iš Raseinių rajono tarybos narių.

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai antradienį sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Konkursas ligoninės vadovo pareigoms užimti vyksta šiuo metu. Jame, mero žiniomis, dalyvauja 5 kandidatai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją