„Gal šiandien jau bus geriau. Reabilitacinėje ligoninėje guli žmonės po operacijų, jie sunkiai judantys. Dabar ten yra tokia betvarkė! Jie turi prašyti, maldauti, kad jiems pastatytų lašinę, o pagrindinis vaistas – tirpstantys milteliai nuo viduriavimo“, - tikino moteris.

Ji informavo, kad šiuo metu ligoninėje nėra vyriausiojo gydytojo, o jį pavaduojanti specialistė esą patvirtinusi protrūkio faktą.

„Ji sakė, kad specialistai jau lankėsi. Mano viena giminaitė ten guli, papasakojo viską, tai norėjau važiuoti naktį ir ją parsivežti. Kaip tvirtino ligoninės atstovė, situacija jau esą valdoma, tačiau vakar buvo visiškas chaosas. Suprantante, kad ten guli tokie ligoniai, kurie nepaeina pasiimti vandens. Aš suprantu, kad virusų visur gali būti, bet reikia rūpintis pacientais, kodėl jiems nesuteikiama pagalba?“, - piktinosi moteris.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Palangos skyriaus vedėjas Remigijus Kučiauskas DELFI patvirtino, kad šiandien, penktadienį specialistai išvyko tikrinti situacijos.

„Kol kas daug komentuoti negaliu. Taip, buvo gautas signalas, Klaipėdos specialistai yra išvykę į ligoninę, atliekamas tyrimas. Signalas toks, kad kai kurie asmenys serga, jiems pasireiškė vienkartiniai vėmimai, viduriavimai, todėl situacija dabar tikrinama“, - sakė skyriaus vedėjas.

Paklaustas, ar šią situaciją jau galima vadinti protrūkiu, pašnekovas teigė turintis per mažai informacijos.

Kaltinimai laužti iš piršto

Palangos reabilitacijos ligoninės lep direktorę pavaduojanti Judita Daratienė DELFI informavo, kad gydymo įstaigoje išties yra virusine infekcija sergančių pacientų, tačiau pabrėžė, kad tai ne protrūkis ir kad situacija jau suvaldyta.

„Tai yra paprastas virusas, kuris kaip, pavyzdžiui, keičiantis orams sukelia virusinę infekciją, slogą, yra ir žarnyno. Simptomatika trunka vieną dieną. Šiuo metu yra 7 žmonės, kurie turi šį virusą. Praktiškai jau viskas baigėsi. Bendravau su moterimi, kuri skambino ir jums – mėginau jai paaiškinti, kad visos tarnybos informuotos, situacija valdoma“, - sakė J. Daratienė.

Specialistės teigimu, teiginiai, kad pacientais nėra tinkamais rūpinamasi – laužti iš piršto.

„Prie kiekvienos lovos yra iškvietimo mygtukas. Pacientas gali bet kada pasikviesti budinčią slaugytoją ar kitą personalą. Gydytojai visi atėję, „sukelti ant kojų“. Jei pacientui pasireiškia simptomatika, jam neatliekamos procedūros, taip jis izoliuojamas nuo kitų. Tai yra kontaktinis kelias, tad tiesiog vieną dieną turime apriboti sergančiųjų kontaktus“, - aiškino pašnekovė.

Ligoninės atstovės teigimu, virusinis protrūkis prasidėjo vakar, ketvirtadienį.

„Bet virusas pasireiškė 7 iš 300 čia gydomų žmonių. Tai turbūt nėra labai daug. Situacija yra suvaldyta. Visuomenės sveikatos centro atstovai viską žino, bendraujame su visais specialistais, tariamės, ką galime padaryti, kaip suvaldyti virusą. Viskas jau padaryta“, - tikino J. Daratienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)