Nesvarbu, ar su spuogais kovojate kartkartėmis ar nuolat, veikiausiai turite galybę teorijų, kas juos sukelia. Ir nors daugelis tokių teorijų tėra „mitai“, kai kurios jų iš tiesų yra teisingos.

Kaip rašo dienraštis „The Huffington Post“, Bostono medicinos centro dermatologė dr. Emmy Graber padės atskirti faktus nuo fantazijų. Ji atskleidė, kad trys mitai apie spuogus iš tiesų yra tiesa.

1. Visus žmones spuogais beria dėl streso

Tiesa. Nors kai kas mano, kad nėra jokio ryšio tarp streso ir odos būklės, dr. E. Graber sako, kad jis iš tiesų egzistuoja. Ir net žmones, kurie paprastai neturi jokių problemų su oda, gali išberti stresinėje situacijoje.

„Esame pastebėję, kad dėl streso gali išberti žmones, kurie paprastai neturi problemų dėl spuogų. O tiems, kas turi bėdų dėl spuogų, stresas gali padėtį dar labiau pasunkinti“, – sakė dermatologė.


2. Spuogais gali išberti dėl ... picos

Traukitės nuo tos picos. Nors ji yra daugelio mėgstamas patiekalas, pica iš tiesų gali būti viena iš spuogų priežasčių. „Mes patys anksčiau ne kartą sakėme savo pacientams, kad tai yra netiesa. Tačiau esama naujų tyrimų, kurie leidžia teigti, jog kai kuriais atvejais tai yra tiesa, – sakė dr. E. Graber. – Gauta naujų įrodymų, kad aukšto glikeminio indekso maistas, kaip angliavandeniai, įskaitant baltus ryžius, baltą duoną ir tos pačios picos paplotį, kai kuriems žmonėms gali sukelti spuogus.“


3. Streso sukelti bėrimai skiriasi nuo kitų aknės tipų

Jeigu manote, kad streso sukelti bėrimai yra kitokie nei įprastiniai spuogai, tuomet jums tikrai nesivaidena.

„Žmonės, kuriuos beria stresinėse situacijose, dažnai sako, jog spuogai yra skausmingesni ir tarsi gilesni nei paprastai“, –sako dr. E. Graber.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)