Kaltinamajame akte teigiama, kad 2012 metų balandžio 6-ąją Domui Drėzui vietoje gliukozės tirpalo buvo suleista kalio dozė – apie 5-7 ml.

Pirmadienį kaltinamosios advokatai informavo, kad V. Beleškienė nuo spalio 31-osios serga, todėl negalės dalyvauti nei pirmadienio, nei antradienio teismo posėdžiuose.

Kitas teismo posėdis vyks lapkričio 26-ąją.

Išvada aiški
 
DELFI primena, kad iš 6 teismo medicinos ekspertų ir medikų sudaryta komisija jau kone prieš metus pateikė išvadas, kad D. Drėzas mirė nuo kalio injekcijos.
 
Jau prasidėjus teismo procesui buvo gautos išvados iš Vilniaus ekspertų. Iš šį kartą jos nepalankios Kauno klinikinės ligoninės medikams.
 
Prokororė teismui praėjusiame posėdyje pateikė Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerijos Vilniaus skyriaus specialistų išvadas. Kauno apygardos prokuratūra ekspertams suformulavo 33 klausimus.
 
Remiantis medicininiais dokumentais, D. Drėzui klinkinė mirtis įvyko 2012 metų balandžio 6-ąją 14.50 val. Po kiek daugiau nei dviejų valandų – 17.10 val. - konstatuota berniuko biologinė mirtis ir nutrauktas gaivinimas.
 
Konstatuota, kad gaivindami kūdikį intensyvios terapijos skyriaus medikai padarė viską, ką galėjo, o berniuko išgelbėti nebebuvo įmanoma.
 
„Tikimybė, kad buvo galima išvengti D. Drėzo mirties (…) atmetama, kadangi jau gaivinimo pradžioje buvo užfiksuotas staigus širdies sustojimas (…). Tarp kūdikiui D. Drėzui tiesiogiai į veną suleistų vaistų ir mirties priežasties yra tiesioginis ryšys, kadangi beleidžiant vaistus įvyko staigus būklės pablogėjimas ir širdies sustojimas“, - konstatuoja ekspertai.
 
Medikų komisija pateikia ir galutinę diagnozę: „Ūmi intraveninė intoksikacija kalio chlorido tirpalu. Hiperkalemija“.
 
Tuo tarpu pačios Kauno klinikinės ligoninės sudaryta komisija teigia, kad berniukas mirė ne nuo kalio injekcijos, o nuo širdies ligos.
 
V. Beleškienė parodymus teisme duos po visų liudininkų apklausos. Jei bus pripažinta kalta, jai gresia iki 6 metų kalėjimo.
 
Drėzų šeima ligoninei pateikė ir 1 mln. eurų dydžio ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Netrukus šią bylą atvers Kauno apygardos teismas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)