Socialiniuose tinkluose taip pat plinta gydytojų skundai, kad vos pradėjus darbą, e. sveikatos langas – tuščias, nieko negalima padaryti.

Lietuvos vaistinių asociacijos prezidentė Dangutė Mikutienė sako, kad apie trikdžius nebuvo perspėta iš anksto, vaistininkai ir Lietuvos gyventojai patiria didelius nepatogumus – neįmanoma išduoti eletroniniu receptu išrašytus vaistus.

Registrų centras ketvirtadienį ryte sakė, kad sistema lėčiau veikia. Na ką jau lėčiau – nei vaistininkų identifikavimo sistema, o e. receptas visiškai neveikia, man visi vaistininkai pradėjo rašyti žinutes“, – DELFI sakė D. Mikutienė.

Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus sakė, kad trikdžiai – dėl trečiadienį Vidaus reikalų ministerijos (VRM) tinklo atnaujinimo darbų.

„Šiuo metu e. sveikata, kaip sistema veikia, tiesiog lėčiau gauna informaciją, kadangi ją reikia gauti iš Gyventojų registro, o jis glaudžiai susijęs su VRM ir būtent ten trikdžiai atsiliepia Gyventojų registro sistemos darbui, – sakė M. Samkus.

– Prieš pačius trikdžius sunku įspėti, jei jie dar nėra įvykę, bet šiai minutei visos suinteresuotos šalys yra įspėtos ir visa informacija pateikta.“

Tai ne pirmas kartas, kai e. sveikata neveikia arba trikdžiai paralyžuoja gydytojų ir vaistinių darbą.

Registrų centras informuoja, kad šiuo metu trikdžiai šalinami.

Papildyta:

Registrų centras 10.55 val. informavo, kad trikdžiai jau sutvarkyti, tą patvirtino ir Lietuvos vaistinių asociacija – viskas jau veikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)