Tačiau vienas BŠF tyrimas rodo, kad net 80 proc. suaugusiųjų nežino, kokį poveikį širdies nepakankamumas turi kasdieniame gyvenime. Širdies nepakankamumas kelia smarkų išsekimą ir dusulį, tačiau būdų jį išgydyti nėra.

Ekspertai tvirtina, kad raktu gydant pažeistas širdies vietas gali tapti kamieninių ląstelių tyrimai.

Didžiojoje Britanijoje širdies nepakankamumas yra diagnozuotas daugiau kaip 750 tūkst. žmonių. Jis reiškia, kad širdis ne taip gerai aprūpina krauju organizmą, kaip anksčiau. Paprastai širdies nepakankamumas nustatomas po širdies infarkto.

Nors pacientai, turintys vidutinio laipsnio širdies nepakankamumą, gali gyventi palyginti įprastą gyvenimą, tie žmonės, kuriems nustatytas stiprus širdies nepakankamumas, gali justi nuolatinį skausmą ir diskomfortą, nes net tokia kasdienė veikla kaip maudymasis po dušu ar apsipirkimas parduotuvėje iš jų pareikalauja daug jėgų ir juos išsekina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)