Taip pat specialistai netoli nelaimės vietos gyvenantiems žmonėms nepataria vartoti savo daržuose auginamų daržovių ir vaisių dėl galimos taršos. Be to, tiems, kurie naudoja šachtinio šulinio vandenį, ir toliau rekomenduojama šulinius laikyti sandariai uždengtus.

Specialistai primena, kad gaisro dūmai gali būti pavojingi sveikatai. Tad arčiau gyvenantiems patariama neiti į lauką, likus namuose – neatidarinėti orlaidžių, langų ir durų. Pasijutus prastai, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į medikus.

Tuo metu, tiems, kurie važiuoja pro gaisro vietą, rekomenduojama sandariai uždaryti langus.

Primename – teršalų ūmaus poveikio simptomai: akių, nosies ir gerklės dirginimas, dusulys, kosulys, susilpnėjusi plaučių funkcija (ypač sergantiems lėtine obstrukcine plaučių liga), padidėjęs kvėpavimo takų imlumas kvėpavimo takų infekcijoms (ypač vaikų), paūmėjusios kvėpavimo takų alerginės uždegiminės reakcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją