Yra žinoma, kad riebūs produktai ir bendrai nesveikas gyvenimo būdas didina diabeto riziką. O štai didelės koncentracijos šparagų ekstraktas teigiamai veikia insulino gamybą kasoje.

Tuo įsitikino Karačio universiteto mokslininkai. Į žiurkių organizmus buvo suleisti cheminiai junginiai, sukėlę diabetą. Vėliau pusei bandomųjų gyvūnų 28 dienas buvo duodamas šparagų ekstraktas didelėmis ir mažomis dozėmis, kita pusė gaudavo priešdiabetinę priemonę – glibenklamidą.

Graužikų sveikatos būklė buvo stebima atliekant kraujo tyrimus. Galiausiai buvo įrodyta, kad šparagų esktarktas mažomis dozėmis mažino cukraus kiekį, tačiau insulino gamybos neskatino. O štai didelės šparagų ekstrakto dozės teigiamai veikė abu šiuos rodiklius.

Reikia pažymėti, kad dar 2006 metais „British Medical Journal“ ataskaitoje buvo kalbama apie šparagų naudą. Tada buvo įrodyta, kad dėl šparagų raumenys ir kiti audiniai 81 procentu geriau įsisavino cukrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)