Kaip nurodo Vilniaus savivaldybė, jauni žmonės iki 29 metų amžiaus be išankstinės registracijos gali kreiptis turėdami klausimų dėl sveikos gyvensenos, psichikos sveikatos, lytinės ir reprodukcinės sveikatos bei norėdami pasikonsultuoti kitomis, su gera savijauta ir sveikata susijusiomis, temomis.

Kabinetuose gyvai ir nuotoliniu būdu teikiamos konsultacijos, taip pat organizuojami individualūs bei grupiniai užsiėmimai lytiškumo, psichikos sveikatos sunkumų ar sutrikimų (nemigos, nerimo, depresijos, priklausomybės ligų kt.) prevencijos, palankios sveikatai mitybos klausimais.

Vaikams ir jaunimui palankių paslaugų kabinetuose specialistai konsultuoja darbo valandomis gyvai, taip pat kreipiantis telefonu ar el. paštu. Gauti reikiamą pagalbą gali visi vilniečiai iki 29 m. nepriklausomai nuo to, kokios gydymo įstaigos pacientai jie yra, rašoma savivaldybės pranešime.

Šiuo metu Vilniuje veikia penki vaikams ir jaunimui palankių paslaugų kabinetai: Antakalnio, Karoliniškių, Centro, Šeškinės ir Naujosios Vilnios poliklinikose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją