Jie dėl rentgenodiagnostikos, kompiuterinės tomografijos ir magnetinio rezonanso tomografijos tyrimų galės kreiptis 16 val. per dieną, 7 dienas per savaitę.

Atidarymo renginyje apsilankęs šalies premjeras Algirdas Butkevičius džiaugėsi privataus ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimu, kuris, tikėtina, sutrumpins pacientų eiles ir leis laiku aptikti ligas.

Į modernų diagnostikos centrą investuota daugiau kaip 4 mln. eurų. Prie šios sumos prisidėjo ir Vilniaus miesto savivaldybė, kurios meras Remigijus Šimašius, džiaugėsi galutiniu rezultatu.

„Labai dažnai įvairūs medicinos pagerinimai mokesčių mokėtojams kainuoja didelius pinigus, užtrunka labai ilgai, o rezultatas būna nuviliantis. Šįkart turime tokį atvejį, kai ligoninės pacientai galės greičiau, pigiau, geriau atlikti tyrimus ir per 48 val. jau sulaukti jų rezultatų“, - sakė R. Šimašius.

Tuo metu VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktorius dr. Narimantas Markevičius pabrėžė, kad naujasis centras ne tik padidins paslaugų prieinamumą, tačiau dėl aukščiausios kokybės įrengimų atsiras galimybė gydytojams anksčiau nustatyti diagnozę.

„Lietuvoje nuolat tyrimų laukia šimtai žmonių, kenčiančių nuo skeleto ir raumenų, nervų, onkologinių bei kitų susirgimų. Medicinoje laikas labai svarbus. Kuo anksčiau nustatoma diagnozė, tuo geresnesės galimybės pritaikyti tinkamą gydymo metodą ir pacientui greičiau pasveikti. Nuo šiandien bet kuris pacientas skubos tvarka reikalingas paslaugas gaus per 12 valandų, o planine tvarka – per 48 valandas“, - teigė N. Markevičius.

Kompiuterinės tomografijos tyrimai pacientams bus atliekami moderniu, net 128 sluoksnių kompiuteriniu tomografu „GE Revolution EVO“, be to bus įgyvendinama apšvitos dozės mažinimo programa. MRT tyrimus specialistai vykdys su net 1,5 T galingumo „GE Signa Explorer“ aparatu, kuris bus naudojamas ne tik įprastiniams, bet ir nišiniams tyrimams, tokiems kaip viso kūno MRT.

Tarptautinis diagnostikos paslaugas teikiantis tinklas veikia 14 Europos šalių ir jam priklauso 140 centrų, kuriuose kasmet atliekama daugiau kaip 4,5 mln. tyrimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)