Paaiškėjo, kad dirbtinio įdegio gerbėjai soliariume gali susirgti ir lytiniu keliu plintančia infekcija – lytinių organų pūsleline.

Lytinių organų pūslelinė – užkrečiama liga, plintanti per odą. Dažniausiai ji perduodama mylintis.

Užsikrėtęs žmogus jau labai greitai gali patirti visą ligos siaubą. Veiksmingų vaistų nuo šios infekcijos nėra – medikamentai skiriami kas kartą ligai suaktyvėjus.

Minesotos „Mayo“ klinikos dermatologijos profesorė Dawn Marie Davies perspėja, kad pūslelinės virusas, kaip ir kitos bakterijos, gali aukų tykoti soliariumuose, jis yra atsparus karščiui.

„Mano praktikoje tikrai būta atvejų, kai žmonės pūsleline užsikrečia būtent soliariumuose“, – teigia dermatologijos profesorė.

Anot ekspertės, stafilokoko bakterija, galinti sukelti odos infekcijas, fekalijose esančios bakterijos ir pūslelinės virusas bei žmogaus papilomos virusas gali lengvai išgyventi soliariumuose.

Ant žmogaus odos esančios bakterijos, gulint soliariume, lengvai persikelia ant jo paviršiaus. Ten esančio karščio bakterijoms pražudyti nepakanka. Be to, jis suteikia palankias sąlygas bakterijoms stiprėti ir tapti atsparesnėms. Žmogaus prakaitas, kurio soliariumuose taip pat nestinga – puiki terpė bakterijos ir virusams.

Infekcija labai lengvai gali patekti ant kito į soliariumą atėjusi žmogaus odos, jai prasiskverbti į organizmą tereikia nedidelio įdrėskimo ar žaizdelės, apie kuriuos žmogus dažniausiai nė neįtaria.
„Teoriškai ultravioletinė šviesa gali nužudyti mikrobus ir bakterijas, bet soliariume jos per mažai“, – perspėja D. M. Davies.

„Įdomu tai, kad nuolat ultravioletinių spindulių soliariumuose veikiami virusai ir bakterijos tik stiprėja ir tampa atsparesni“, – teigia dermatologijos profesorė.

Todėl prieš guldamiesi visada įsitikinkite, kad gultas yra steriliai nuvalytas, pasidomėkite, kokiomis priemonėmis tai padaryta.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)