Tokios nuomonės yra Melburno ir Sidnėjaus dirbtinio apvaisinimo klinikų medikai. Klinikų atstovų duomenimis, per pastaruosius trejus metus norinčių susilaukti vaikų su donoro sperma padaugėjo 10 proc.

Australijos dirbtinio apvaisinimo medikų asociacijos vadovo Michaelo Chapmano teigimu, šiais laikais praktiškai norma būti vieniša motina. 38 – 39 m. moteriai tereikia gauti donoro spermos, o paramos ji sulauks iš giminaičių ir tėvų. Šį fenomeną neseniai pavadino socialiniu nevaisingumu.

Tiesa, dalis donorų nepritaria tokiam jų spermos naudojimui, nes nerimauja dėl būsimų vaikų, kurie augs be tėvo, gerovės. Profesoriaus Gabo Covacso teigimu, jo pacientės yra sėkmingai kopiančios karjeros laiptais žurnalistikos ar bankininkystės srityje, moterys, pajėgios vienos užauginti vaiką.

Na o saugumo sumetimais, geriau kreiptis į dirbtinio apvaisinimo kliniką, nei ieškoti partnerio vienai nakčiai, norint susilaukti vaiko. G. Covacsas sutinka, jog tai socialinė problema, kurios technologijos neišsprendžia, tik suteikia melagingą paprastumo pojūtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)