Įtarė nelaimę

Bendrasis pagalbos centras pirmadienį 09 val. 05 min. sulaukė socialinės darbuotojos skambučio, kuri pranešė, kad reikalinga pagalba patekti į Kėdainių miesto Šėtos gatvės daugiabučiame name esantį klientės butą, mat viduje esančiai moteriai galimai sutriko sveikata.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Lipo pro langą

09 val. 18 min. į įvykio vietą atvykę gelbėtojai atliko žvalgybą. Buvo nutarta į butą patekti pro langą. Ugniagesiai tokiais atvejais turi gauti policijos leidimą.

„Pro atidarytą antro aukšto langą ištraukiamosiomis kopėčiomis patekta į butą, atidarytos durys iš vidaus, įleisti medikai ir socialinė darbuotoja.

Viduje rasta sunegalavusi moteris. Ligonė išnešta iš buto ir įkelta į medikų automobilį“, – informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Sunegalavusi moteris išvežta į Kėdainių ligoninės skubios pagalbos-priėmimo skyrių.

Prašo supratimo

Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams ar savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesiams, medikams ir policijos pareigūnams dažnai tenka skubėti į pagalbą vienišiems senoliams, įvairių negalių turintiems, ligotiems ar tiesiog vienišiems asmenims.

Statistiškai per metus Kėdainių miesto ir rajono ugniagesiai per pusšimtį kartų talkina medikams, kad šie galėtų patekti į butus ar namus, kuriuose žmonėms reikalinga pagalba.

Pareigūnų nuomone, būtų labai gerai, kad vieniši žmonės, turintys įvairių negalių ar sunkiomis ligomis sergantys gyventojai, galėtų netoli gyvenantiems giminaičiams ar kaimynams patikėti savo namo ar buto raktus, tuomet ugniagesiams netektų laužti durų.

Taip pat patariama glaudžiau bendrauti su kaimynais.