„Padėtis sveikatos sektoriuje yra kritinė – tai atskleidžia perteklinių mirčių skaičiai, kurie Lietuvoje yra vieni aukščiausių. Patekti pas gydytojus jau kurį laiką irgi yra nepaprastai sunku, eilės auga. Vaistų kainos padidėjusios, o kompensuojamųjų vaistų sąraše – nuolatinė netvarka.

Vilija Blinkevičiūtė

Galų gale, nors šalyje labai trūksta gydytojų, jie dabar apkrauti popierių pildymu ir jiems Sveikatos apsaugos ministerija dar grasina baudomis. Taigi, kreipimesi įvardijame pagrindines kryptis ir veiksmus, ką daryti, kad padėtis keistųsi“, – pranešime pažymi LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

 Arūnas Dulkys

LSDP kreipimesi I. Šimonytei ir A. Dulkiui siūlo veikti 5 kryptimis: trumpinti registracijos iki vizito pas gydytoją laiką; užtikrinti ambulatorinių ir stacionarinių paslaugų vienodą prieinamumą tiek didmiesčių, tiek rajonų centrų, tiek miestelių, tiek kaimų gyventojams; naudoti Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo ir Naujosios kartos Europa planų lėšas bei valstybės ir PSDF asignavimus užtikrinant, kad daugiau sunkių ligonių būtų gydomi efektyviais šiuolaikiniais vaistais bei deramai kompensuojamos dantų protezavimo ir kitos stomatologinės paslaugos; mažinti biurokratinę naštą šeimos gydytojams ir netaikyti šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerijos ar jos įgaliotos įstaigos numatytų baudų gydytojams dėl e. sveikatos informacinės sistemos prasto darbo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)