Jau kurį laiką kalbama ir žiniasklaidoje rašoma apie per mažus slaugos specialistų atlyginimus. Pastaruoju metu vis dažniau keliamas ir šių specialistų trūkumo Lietuvoje klausimas. Ypač sunku specialistų prisivilioti į regionus, kurie dėl medikų turi konkuruoti ne tik su didžiaisiais miestais, bet ir su kitomis šalimis.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) vis skelbia apie gerinamas arba planuojamas gerinti slaugytojų darbo sąlygas ir didėsiančias algas, tačiau į portalą „Delfi“ pasikreipusi bendrosios praktikos slaugytoja Aleksandra (pavardė redakcijai žinoma) parodė kiek kitokią realybę.

Moteris teigė, kad jai nusibodo Sveikatos apsaugos ministerijos sukurtas „muilo burbulas“ apie slaugos specialistų darbo sąlygų gerinimą.

„Darbo krūvio optimizavimas, savarankiškumas, slaugos poreikių planavimas ir, be abejo, medikų atlyginimai – ko mes tik negirdėjome. Gražūs žodžiai, kurie nieko nereiškia“, – teigė Aleksandra, kaip įrodymą pateikusi savo algalapį.

Daugiau uždirbtų prekybos centre

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)