„Papildomų lėšų užteks iki metų pabaigos infekcinėmis ligomis sergantiems nuteistiesiems gydyti. Jau parengtos ir su Sveikatos apsaugos ministerija derinamos įstatymų pataisos, kad ateityje infekcinėmis ligomis sergantys nuteistieji būtų gydomi iš Privalomojo sveikatos draudimo lėšų,“ – sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šiemet nuteistiesiems virusiniams hepatitams ir ŽIV gydyti buvo skirta 350 tūkst. eurų, tačiau dėl brangių medikamentų šios sumos nepakako. Šiuo metu preparatais nuo ŽIV gydoma beveik 100 nuteistųjų, 39 nuteistieji gydomi nuo tuberkuliozės, dar 5 pacientams turi būti pradėtas gydymas nuo virusinio hepatito C.

Pagal šiandien galiojantį teisinį reglamentavimą nuteistųjų gydymas finansuojamas iš Kalėjimų departamentui skiriamų valstybės biudžeto asignavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją