„Daugiau nei 1 mln. pacientų, 2 mln. tyrimų, per 50 tūkst. sudėtingų operacijų – tokio masto gydymo įstaiga yra Santaros klinikos. Tūkstančiams medikų ir šimtams tūkstančių pacientų reikia vadovo, kuris gebėtų sujungti vadybą, gydymą ir mokslą, tai darant nuosekliai ir inovatyviai. Tikiu, kad tokių profesionalų Lietuvoje yra ir kviečiu Jus kandidatuoti į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinio direktoriaus pareigas“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Arūnas Dulkys

„Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos yra viena svarbiausių šalies medicinos įstaigų. Todėl iš vadovo pagrįsta tikėtis gerų žinių medicinos srityje ir aukšto lygio vadovavimo įgūdžių. Šiuolaikinėje medicinoje ypač svarbi mokslo ir klinikinio gydymo jungtis. Visuomet aktualus išlieka geras medicinos paslaugų organizavimas. Visa tai neabejotinai bus tarp svarbiausių klausimų vadovo konkurse“, – sako Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

VU rektorius Rimvydas Petrauskas

Pretenduoti į VUL Santaros klinikų generalinio direktoriaus pareigas kviečiami asmenys, turintys medicinos ar sveikatos mokslų arba socialinių mokslų srities mokslo daktaro laipsnį, ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį ir ne mažesnę kaip 5 akademinių metų pedagoginio darbo universitete (-uose) patirtį. Privalumas – vadovavimo patirtis vadovaujant įstaigoms, organizacijoms, įmonėms.

Laukiami kandidatai, turintys strateginį mąstymą ir aiškią viziją pokyčiams bei inovacijoms, išmanantys sveikatos sistemos prioritetus, turintys stiprius komunikacinius įgūdžius, gebantys operatyviai reaguoti į pokyčius ir juos valdyti, orientuoti į rezultatądiegiant naujus pažangius įstaigos valdymo ir valdysenos modelius. Naujasis vadovas (-ė) turėtų sutelkti komandą novatoriškiems sprendimams, gebėti bendradarbiauti ir dirbti komandoje, priimti duomenimis grįstus valdymo sprendimus.

Pretendentai dokumentus dalyvauti konkurse turi pateikti per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą (VATIS). Konkursas po paskelbimo vyksta etapais: priimami visų pretendentų prašymai; įvertinama jų atitiktis nurodytiems reikalavimams; pretendentai vertinami komisijoje; du arba vienas geriausiai pasirodę pretendentai patenka į antrąjį konkurso etapą – kviečiami į pokalbį su ministru ir rektoriumi. Išrinkus būsimą vadovą, parengiami ir suderinami įdarbinimo dokumentai.

Daugiau informacijos apie VUL Santaros klinikų veiklą, vadovo funkcijas ir laukiančius iššūkius rasite informaciniame buklete.

Darbo skelbimas paskelbtas Valstybės tarnybos portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją