„Netekome Lietuvai nusipelniusio mediko, kuris savo profesinį kelią susiejo ne tik su kardiologo specializacija, bet ir su pagalba pacientams, sergantiems lėtinėmis, nepagydomomis ligomis, žmogaus, tapusio paliatyviosios pagalbos sistemos įkūrėju Lietuvoje. Profesorius A. Šeškevičius, įkūręs ir ilgus metus vadovavęs Slaugos fakultetui Kauno medicinos universitete, paliko reikšmingą pėdsaką Lietuvos medicinoje ir socialinės slaugos srityje, atkakliai siekdamas, kad ligonių ir žmonių su negalia psichologiniai, socialiniai ir dvasiniai poreikiai taptų sudėtine Lietuvos asmens sveikatos priežiūros sistemos dalimi“, – rašoma šalies vadovo užuojautoje.

Arvydas Šeškevičius – ilgametis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, daktaras, Lietuvos paliatyviosios medicinos draugijos prezidentas, 2016 m. apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Apie mediko mirtį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė dabartinė POLA vadovė Neringa Čiakienė ir Lietuvos Paliatyviosios Medicinos Draugija.

„Su dideliu liūdesiu, pranešame, jog gerbiamas Paliatyviosios pagalbos pradininkas ir šios draugijos ilgametis prezidentas, profesorius Arvydas Šeškevičius šiandien iškeliavo į amžinąjį poilsį. Be šio nuostabaus žmogaus mūsų draugija neegzistuotų. Žodžiai negali išreikšti liūdesio, kurį jaučia kiekvienas draugijos narys, žinodamas, kad žmogaus, kuris išklausydavo, užjausdavo, patardavo ir visada geranoriškai padėdavo, jau nebėra. Džiaugiamės turėję galimybę pažinoti ir prisidėti prie daugelio gyvenimus pakeitųsių projektų ir genialių idėjų. Jo sukurta literatūra dar daugelį kartų mokys ir lepins įžvalgiomis nuomonėmis bei patarimais. Nors begalo sunku paleisti, visgi Dievui pritrūko angelo šalia. Ačiū Jums už viską. Ačiū, jog buvote greta. Ilsėkis, gerbiamas Arvydai, ramybėje“, – rašoma Lietuvos Paliatyviosios Medicinos Draugijos „Facebook“ paskyroje.

N. Čiakienė, pranešusi apie profesoriaus A. Šeškevičiaus mirtį, parašė: „Nors ir nujausta, bet vis tik netikėta, graudu, liūdna..

Pirmasis POLA prieš vėžį prezidentas, paliatyviosios pagalbos Lietuvoje pradininkas, gydytojas kardiologas, gimtojo Simno krašto mylėtojas, daugelio knygų autorius.. Šioje nuotraukoje – jis toks, koks išliks mano širdyje ir mintyse: visuomet su šypsena balse ir nuostabiu humoro jausmu, – sąmojis, vidinė ramybė, išmintis, meilė mokslui, atsidavimas darbui, – atrodė, jaunatviškumo, nepasotinamumo žinioms, mokslui jame dar tiek daug, kad gyvybinė energija dar ilgai neišseks..

Ilsėkis ramybėje, mielas profesoriau..

O mes tęsime Jūsų pradėtus darbus“.

Urna su profesoriaus palaikais bus pašarvota Kaune „Rekviem“ laidojimo namuose (Jonavos g. 41A). Lankymas sausio 24 (antradienį) nuo 10 iki 21 val. ir sausio 25 (trečiadienį) nuo 9 iki 12 val. Profesorius bus laidojamas Simno kapinėse.

Mišios už velionį Vilniuje vyks sausio 23 (pirmadienį) 18 val. Šv. Kryžiaus bažnyčioje (prie Prezidentūros).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją