Eltos žiniomis, šią savaitę konkursą į Raseinių ligoninės vadovus laimėjęs gydytojas chirurgas G. Pikūnas praeityje buvo nuteistas baudžiamojoje byloje už sukčiavimą, jam buvo skirta laisvės atėmimo bausmė. Anot šaltinių, 2011 m. birželio 1 d. Pakruojo apylinkės teismas G. Pikūną pripažino kaltu dėl sukčiavimo, jam skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. Šis sprendimas buvo apskųstas Šiaulių apygardos teismui, kuris 2012 m. kovo 29 d. paliko galioti pirmos instancijos teismo priimtą nutartį

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas patvirtino, kad 2012 m. kovą G. Pikūnas su kitu asmeniu išgirdo jiems nepalankų teismo sprendimą.

„Teismas priėmė nutartį, kurioje nurodoma, kad G. Pikūnas ir kitas asmuo apgaule savo naudai įgijo automobilį „Fiat Ducato“, padarydami žemės ūkio bendrovei turtinę žalą – 74 000 litų (apie 21,5 tūkst. eurų)“, – teigė V. Jončas.

Anot jo, į Šiaulių apygardos teismą G. Pikūnas kreipėsi, siekdamas išteisinimo, tačiau jo prašymas nebuvo patenkintas. Pasak V. Jončo, teismas tik sumažino iš G. Pikūno ir kito kaltu pripažinto asmens priteisto civilinio ieškinio dydį nuo 138 tūkst. iki 74 tūkst. litų (apie 21,5 tūkst. eurų). Bausmė, teismo sprendimu, palikta ta pati – 4 metai nelaisvės, bausmę atliekant pataisos namuose.

G. Pikūnas prisiminti įvykio nenorėjo, teigė, kad teistumas yra išnykęs

Eltos kalbintas G. Pikūnas nepaneigė, kad anksčiau buvo teistas, tačiau nenorėjo prisiminti įvykio, dėl kurio buvo teismo pripažintas kaltu.

Pašnekovas tvirtino, kad jo teistumas yra išnykęs. G. Pikūnas teigė turintis tai įrodančią pažymą.

„Rugpjūčio 2 dieną esu ištraukęs pažymą, kad šiuo metu esu neteistas. Tai, manau, kad yra kažką ir daugiau kalbėti. Darbų yra svarbesnių negu tai, ką jūs čia klausiate. (...) Neturiu, ką komentuoti“, – aiškino naujasis Raseinių ligoninės vadovas.

G. Pikūnas nenorėjo atskleisti ir tai, kiek laiko jam teko atlikti laisvės atėmimo bausmę.

„Nemanau, kad šiuo metu čia yra svarbus dalykas – yra svarbesnių dalykų. Yra daug darbų numatytų“, – kalbėjo G. Pikūnas.

Gydytojai grasino išeiti iš darbo

ELTA primena, kad pastarąsias savaites kilo Raseiniuose dalis medikų kėlė abejones dėl ligoninės vadovo konkurso skaidrumo. Dėl to pasipiktinimą išreiškė dalis ligoninės darbuototojų, 7 darbuotojai buvusiam ligoninės direktoriui Vidmantui Merkliopui įteikė prašymus išeiti iš darbo. Paskutinė šių gydytojų darbo diena – ketvirtadienis.

Anot medikų, mieste ėmė sklisti kalbos, kad, nepasibaigus ligoninės vadovo konkursui, savivaldybė jau turėjo kandidatą šioms pareigoms užimti. Gydytojai paprašė mero konkursą organizuoti skaidriai, tačiau, jų teigimu, nebuvo išgirsti.

Arvydas Nekrošius

Savo ruožtu Raseinių rajono meras A. Nekrošius Eltai sakė medikų priekaištų nesuprantąs. Jo neįtikino ir gydytojų abejonės dėl skaidrumo organizuojant ligoninės vadovo konkursą.

Praėjusią savaitę į sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį kreipėsi ir Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojai, prašydami stabdyti, pasak medikų, neskaidrų konkursą dėl įstaigos vadovo posto.

Vertindamas susiklosčiusią situaciją jau dvejose miesto sveikatos priežiūros įstaigose, ministras sakė, kad tai „virsta Titaniko katastrofa“. Jis ragino merą A. Nekrošių imtis veiksmų ir spręsti susiklosčiusią situaciją jo miesto sveikatos priežiūros įstaigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)