Taip pat yra įrodymų, kad tokie gydytojai sutinka klastoti dokumentus, kad atliktų nelegalius abortus.

Per vieną „Daily Telegraph“ tyrimą užsimaskavę žurnalistai lydėjo nėščias moteris į devynias klinikas skirtinguose šalies regionuose. Trim atvejais gydytojai pasiūlė atlikti abortus, kai moterys pasiskundė nenorinčios kūdikio vien dėl jo lyties.

Pernai Europos Taryba rekomendavo šalims narėms, įskaitant Britaniją, neleisti tėvams sužinoti būsimo kūdikio lyties, kad jiems nekiltų noras atlikti abortų, jei vaisiaus lytis pasirodys esanti ne ta, kurios jie tikėjosi.

Nėštumo nutraukimai dėl vaisiaus lyties yra nelegalūs nuo 1967 metų, kai buvo priimtas Abortų aktas. Tačiau atlikti abortus dėl priežasčių, nesusijusių su medicina, leidžiama iki 24 nėštumo savaitės.

Didžiojoje Britanijoje kasmet atliekama daugiau kaip 180 tūkst. abortų. 2008 metais 22,1 proc. visų Britanijos abortų buvo atlikta merginoms, neturinčioms 20 metų.

Per „Daily Telegraph“ tyrimą padarytame vaizdo įraše matyti, kaip viena nėščia moteris Mančesterio Pal Malo medicinos centro gydytojai konsultantei Prabhai Sivaraman sako norinti pasidaryti abortą, nes jos vaisius yra moteriškos lyties.

„Šiuo metu mums tai netinka, mes tikėjomės, kad bus berniukas“, - vaizdo įraše sako nėščioji.

„Aš nieko neklausinėsiu. Jeigu norite nutraukti nėštumą, jis bus nutrauktas“, - atsako gydytoja. Tada ji paskambina savo kolegai, kad surengtų operaciją, ir jam paaiškina, kad pacientė pageidauja aborto dėl „socialinių priežasčių“ ir kad ji „nenori girdėti jokių klausimų“.

Tokių abortų kaina siekia nuo 200 iki 300 svarų (nuo 800 iki 1200 litų). Ji mokama nepriklausomai nuo 500 svarų (2057 litų), kuriuos reikia sumokėti klinikai už konsultaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)