*
Užkrato židinyje organizmas nori atsikratyti patogenų, todėl suformuoja aplink juos mazgelius. Šiame procese dalyvauja auglių nekrozės alfa faktorius – priešuždegiminis agentas. Bakterijos mazgelyje išlieka, nors jų aktyvumas sumažėja. Tuo pat metu sumažėja jautrumas gydymui. Dėl šių priežasčių gydymas antibiotikais užsitęsia iki pusės metų. Be to, visiškai tikėtina, kad bakterijos gali išvystyti atsparumą vaistams.

Norėdami patikrinti savo teoriją, mokslininkai atliko eksperimentą su sergančiais graužikais. Pusę gydė įprastai, o kitą pusę – įprastais medikamentais ir dar veikliąja medžiaga etanerceptu.

Bakterinės aplinkos analizė atliekama nuo dviejų mėnesių iki dviejų mėnesių ir dviejų savaičių. Antroje grupėje mikrobų skaičius žymiai sumažėjo, lyginant su pirma grupe. Po trijų mėnesių abiejų grupių mėginiuose mikobakterijų nebebuvo.

Tačiau po kiek laiko 27,8 proc. gyvūnų iš pirmos grupės ir 10,5 proc. iš antros grupės liga atsinaujindavo. Nepaisant metodo veiksmingumo, mokslininkai nėra tvirtai įsitikinę, kad jis saugus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)