Velse esančiame Wrexhamo mieste gyvenęs 29-erių Egdaras Savinas su kasos vėžiu kovojo vienerius metus, o birželio pabaigoje vietos ligoninėje gydomo lietuvio būklė ėmė blogėti. Gydytojai buvo atviri – jie ligoniui ir jo draugei Vitalijai pasakė, kad Edgaro šansai išgyventi yra labai nedideli.

Tuomet pora, auginanti 2 metukų sūnų Elliot’ą, nutarė susituokti – jų vedybų ceremonija surengta liepos 1-ąją ligoninėje.

Liepos 3-iąją E. Savino gyvybė užgeso – jis mirė miegodamas.

„Lietuvoje mes susipažinome prieš 12 metų, o pastaruosius 9 metus gyvenome kartu. Persikėlimas į Jungtinę Karalystę mums buvo didelis žingsnis. Sunkiausiais momentais jaučiau Edgaro paramą.

Kai sužinojome, kad jis serga vėžiu, mus ištiko šokas. Bet jis nenusivylė, buvo žmogus, turėjęs auksinę širdį, kasdien šypsodavosi ir bandydavo praskaidrinti mūsų kasdienybę.

Kai gulėdamas ligoninės lovoje jis paprašė mano rankos, buvau priblokšta. Žinoma, kad ištariau „taip“. Su artimųjų, draugų, nuostabaus ligoninės kolektyvo ir visuomenės pagalba mūsų vedybos įvyko“, – atiduodama pagarbą sutuoktiniui kalbėjo 27 metų V. Savinė, nuo šiol viena auginsianti judviejų sūnui, kuriam šį mėnesį sukaks 3 metukai.

Ši istorija sukrėtė miesto bendruomenę, kuri jaunavedžiams paaukojo 800 svarų sterlingų, šių pinigų užteko jaunosios suknelei, vestuviniams žiedams ir kitoms šios šventės reikmėms.

Žmonių aukų užteko ir velionio laidotuvėms – E. Savinas palaidotas liepos 12-ąją. Laidotuvių apeigos atliktos Wrexham’o Šv. Marijos katalikų bažnyčioje.