Remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Šiaulių apygardos prokuratūros informacija, ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras vakar kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir baudos skyrimo O. J.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad vienos Šiauliuose veikiančios vaistinės farmacinės veiklos vadovė O. J., siekdama VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės gydytojos, turinčios teisę skirti valstybės kompensuojamus vaistus sergantiems pacientams, palankumo, ją papirkinėjo už tai, kad ši gydytoja pacientams išrašytų vaistinei pelningus kompensuojamus vaistus ir juos tikslingai pasiūlytų įsigyti minėtoje vaistinėje.

Nuo praėjusių metų vasaros iki šių metų sausio mėnesio kaltinamoji kelis kartus apsilankiusi pas minėtą gydytoją ant stalo palikdavo vokus su kelių šimtų eurų kupiūromis. Tačiau moters ketinimai papirkti gydytoją taip ir liko neišpildyti – gydytoja tų pinigų paprasčiausiai nepriimdavo. Apie duotą kyšį ji pranešė savo darbovietės vadovybei, kuri vėliau ir kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Ikiteisminio tyrimo metu paimtus papirkimui skirtus pinigus siūloma konfiskuoti – neatlygintinai paimti juos valstybės nuosavybėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)