Vaikelis blogai pasijuto tuoj po to, kai buvo pamaitintas įprastu mišinuku kūdikiams. Paguldžiusi mažylę pagulėti auklė netrukus pastebėjo, kad mergytė, kaip jai įprasta, nesidomi aplinka, nespurda.

Vaiko gaivinti subėgo kelios slaugytojos, iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Kol greitoji važiavo, telefonu buvo konsultuojama, kaip kūdikį gaivinti. Kai atvažiavo greitoji, vaikelis dar kvėpavo. Visa tai pasakoja Šiaulių kūdikių namų vadovė Audronė Kardašienė.

Atvyko dvi greitosios pagalbos brigados. Deja, mažylės gyvybės išgelbėti nepavyko. Mirties priežastys - kol kas mįslė tiek kūdikių namų darbuotojoms, tiek patiems medikams.

Lapkričio 10 dieną į kūdikių namus atvežta mažylė nebuvo visiškai sveikas kūdikis. Darbuotojos sako, kad atrodė, jog valgo nenoriai, dažnai atsirūgdavo. Tačiau mergytė nebuvo ir sunki ligonė. Ją prižiūrinčios slaugytojos žinojo vaikelio sveikatos būklę, maitino lėčiau nei kitus kūdikius, kad mažylė geriau pasijustų. Taip buvo ir nelaimės vakarą.

Ar vaikelis galėjo užspringti? Kūdikių namų vadovė sako, kad mažylė nebuvo palikta be priežiūros nė akimirkai, mat tai nebuvo nakties ar miego metas, slaugytojos visą laiką buvo grupėje, matė visus vaikus. Mažylė lovytėje buvo paguldyta ant šono. Laukiama ekspertų išvadų, dėl ko staiga užgeso trijų mėnesių globotinės gyvybė.

Šiaulių kūdikių namai dirba jau 50 metų. Per tą laiką apraudoti teko tris globotinius. Kūdikių namų vadovė sako, kad ši mažoji - ketvirtas kūdikis. Tris globotinius patys kūdikių namai ir palaidojo. Tėvai nepanoro to daryti.

Dėl didelio streso po kūdikio mirties kūdikių namų darbuotojoms prireikė psichologo pagalbos. Ši specialistė iškviesta dar vakar vakare. Atvyko ir šiandien rytą, kad nuramintų išsigandusias kūdikių namų darbuotojas. Nerimą didina ir tai, kad prasidėjo įvairūs tyrimai. Ekspertai tiria mergytės mirties priežastis, o kūdikių namuose pradėtas tyrimas, ar visos darbuotojos padarė viską, kad tragedijos būtų išvengta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)