„Ar dažnai susimąstome ką mums duoda buvimas mama, arba kokius jausmus jaučiame savo mamoms?

9 mėn. nėštumo ir gimdymas atneša unikalią dvasinę patirtį. Tai beprotiška meilė iš pirmo žvilgsnio, tai daug laimės ir džiaugsmo laikotarpis. Tai kasdieninis mokymasis ko nors naujo. Tai savęs atradimas iš naujo.

Tačiau, ne visų mamų likimas toks... Kai kurios tampa ypatingų angelų mamomis. Tokių Angelų mamų motinystė – kai save turi paskirstyti į daugybę dalelių. Mama savo vaikui turi būti visur ir visada.

Taip atsitiko ir Kristinai Tiškuvienei. Ji tapo Ypatingojo angelo mama. Mama, kurios vaikelis turi visą puokštę ligų“, – socialiniame tinkle rašė E. Raubickaitė-Navickienė.

Kristinos Tiškuvienės berniukas

Kristinos berniuko ligų sąrašas yra itin ilgas: mišrus specifinis įvairiapusis raidos sutrikimas; nuo smegenų pažeidimo lokalizacijos priklausanti (židininė) (dalinė) simptominė epilepsija su sudėtingais priepuoliais; spazminis hemipleginis cerebrinis paralyžius; spazminė hemiplegija; centrinės ragenos drumstys; įgimta glaukoma; įgimtos pėdos deformacijos; stardžo-Veberio (-Dimitri) (Sturge-Weber (-Dimitri) sindromas; išmatų nelaikymas; šlapimo nelaikymas.

„Taip atsitiko, kad Kristina ieško būsto, kur galėtų gyventi su savo Angeliuku, nes dar birelio 1 d. buto savininkas informavo, kad ketina parduoti savo butą ir nuomos sutarties nebepratęs. Tada ir prasidėjo šios mamos keliai į įvairias institucijas. Tačiau vasara yra nedėkingas laikotarpis, nes dauguma atostogauja. Taip pat, kreipėsi ir į „TV pagalbą“. Rezultatai labai liūdina, kai mūsų mamos atsiduria aklavietėje ir patiria tai, ką patiria Kristina.

Kristinos Tiškuvienės berniukas

Savivaldybė pasiūlė jai butą 4 aukšte. Bet kaip jie gyvenimą ten įsivaizduoja, kai mama savo 6 metų vaiką neša ant rankų? Dar reikia ir vežimą nešti. Kaip gali mama oriai gyventi tokiame būste, kai jis nepritaikytas, kai net elementarių higienos sąlygų nėra?

Kartais reikia tiek nedaug, kad džiaugsmas sugrįžtų, rutina pasitrauktų ir diena prisipildytų mažų ir didelių stebuklų skambesio... Bet kuo paprastesnis dalykas, tuo sunkiau pasiekiamas ar įgyvendinamas. Ir tas mažų bei didelių stebuklų skambesys vis tolsta ir tolsta, kol galiausiai tampa tik aidu užslopintuose širdies troškimuose. Labai prašau visų savo draugų padėti šiai mamai.

Kristinos Tiškuvienės berniukas

Gal žinote ar turite būstą Šiauliuose arba Panevėžyje? Būstas turėtų būti pirmame aukšte arba jei kitame aukšte, tai turi būti liftas. Mamai, kad galėtų susimokėti depozitą ir nuomą, reikalinga ir visų finansinė pagalba“, – feisbuke rašė E. Raubickaitė-Navickienė.

Finansinę paramą galite pervesti:

Kristina Tiškuvienė
LT597300010117927714

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)