„The New Dawn“ skelbia, kad Liberijos valdžia šias įtariamas Ebolos aukas prieš kelias savaites palaidojo Džonsonvilio miestelyje už Monrovijos. Tačiau šunys išvilko palaikus iš kapaviečių ir pradėjo juos ėsti, rašo atlanta.cbslocal.com.

Alfredas Wiahas laikraščiui „The New Dawn“ nurodė, kad Sveikatos ministerijai buvo pranešta apie šį incidentą, bet pareigūnai nesiėmė jokių veiksmų.

„Esame labai nusivylę Sveikatos ministerija, ypač vyriausybe, kuri davė priesaiką mus ginti ir saugoti. Matyti tokius jos veiksmus yra nepriimtina ir mes daugiau neleisime vyriausybei ateiti ir laidoti žmonių, - sakė A. Wiah. – Mes jiems priešinsimės, nes manau, kad vyriausybei nepavyko mūsų apsaugoti. Kodėl neatgabenus Ebolos aukų palaikų ir deramai jų nepalaidojus?“.

Daktaras Stephenas Korsmanas iš Keiptauno universiteto medicinos virusologijos padalinio „News 24“ sakė, kad šunys gali apsikrėsti Ebolos virusu, bet „infekcijos būna be simptomų“.

„Tai reiškia, kad šunys nesusirgs, tačiau jie platins potencialią grėsmę per lyžtelėjimus ar įkandimus“, - aiškino S. Korsmanas.

Jungtinių Valstijų Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (LKPC) direktorius, daktaras Tomas Friedenas kitą savaitę lankysis Liberijoje, Siera Leonėje ir Gvinėjoje.

LKPC atstovas spaudai penktadienį sakė, kad T. Friedenas nori susitikti su Afrikos ir tarptautiniais sveikatos lyderiais, bandančiais pažaboti infekcijos proveržį, ir sužinoti, kokios pagalbos jiems reikia. Jis taip pat planuoja apsilankyti ligoninėse, kur gydomi Ebolos pacientai.

LKPC jau yra pasiuntusi beveik 70 mokslininkų ir medicinos darbuotojų padėti minėtoms šalims, taip pat Nigerijai.

Per didžiausią iki šiol žinomą Ebolos proveržį mirė jau per 1 400 žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)