Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje kovo 30 d.–balandžio 5 d. sergančių gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) dar sumažėjo. Per savaitę bendras šalies sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis nukrito iki 39,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Daugiausiai sergančiųjų – 56,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų užregistruota Kauno apskrityje, mažiausiai – 25,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų – Tauragės.

Gripas praėjusią savaitę diagnozuotas 248 Lietuvos gyventojams, kovo 23–29 d. susirgusiųjų šia liga buvo 439.

14-ąją šių metų savaitę (kovo 30 d.–balandžio 5 d.) Lietuvoje dėl gripo ligoninėje gydėsi 1 asmuo, intensyvios terapijos skyriuje buvo gydomi 2 asmenys.

Šį gripo sezoną (2019–2020 m.) dėl gripo ir jo sukeltų komplikacijų mirė 10 asmenų.

NVSC specialistai pataria, kaip elgtis gripo sezono metu:

  • kruopščiai plaukite rankas su muilu ir vandeniu arba naudokite rankų dezinfekcijos priemones;
  • dažnai vėdinkite ir drėgnu būdu valykite patalpas;
  • venkite žmonių susibūrimo ir sergančių (čiaudinčių, kosinčių žmonių);
  • kosėdami ir čiaudėdami užsidenkite nosį ir burną vienkartinėmis nosinaitėmis, jomis pasinaudojus – nedelsiant išmeskite į šiukšliadėžę (galima užsidengti skepetaite ar sulenkta alkūne);
  • pajutę į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), nedelskite ir kreipkitės į savo šeimos gydytoją telefonu. Primename, kad karantino laikotarpiu tik su šeimos gydytojo leidimu galite atvykti į asmens sveikatos priežiūros įstaigą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)